top of page

Rus ordusu bu sabah Donbas’a askeri operasyon başlatırken yaşanmış olan gelişmeler;

Rus ordusu bu sabah Donbas’a askeri operasyon başlatırken yaşanmış olan gelişmeler ondan sonra gözler inşaat ve gezim sektörüne çevrildi. Peki, Ukrayna savaşı Türkiye’yi nasıl etkiler?

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ile başlamış olan cenk ondan sonra gözler bir kere daha bölgeye çevrildi. Türkiye’nin hem Rusya bununla beraber Ukrayna ile kurmuş olduğu yakın ekonomik ilişkiler nedeni ile 2 ülke içinde yaşanan savaşın Türk ekonomisine olan etkisi de merak konusu olmuştu.


Özellikle de Rusya’da Türk müteahhitlerin son aşama mühim ve büyük yatırımları bulunurken mevzu hakkındaki izahat Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından yapıldı. Türkiye’nin hem Rusya aynı zamanda Ukrayna ile inşaat ve turizm sektöründe mühim ortaklaşa iş bulunduğunu belirten Eren bu iki ülkede yer alan pazarı korumak için savaşım edeceklerini söyledi. TÜRK MÜTEAHHİTLERİN RUSYA’DAKİ PROJELERİ NE OLACAK? Rusya ile Ukrayna içinde yaşanan savaşın ekonomik tesirleri merak mevzusu olurken Türk müteahhitlerin Rusya pazarında yaklaşık 21 milyar dolar değerinde 150 projesi olduğu açıklandı. Ukrayna’da ise Türk müteahhitlerin 3 milyar dolarlık yeni bir proje aldıkları, Ukrayna’nın AB’den aldığı desteklerle birlikte altyapı projelerinde Türklerle ortaklaşa iş yapmak istediği belirtilmişti. TMB Başkanı Eren mevzu hakkındaki yapmış olduğu açıklamasında “Ukrayna’da da son yıllarda ciddi bir proje alışımız başladı. 2019’da 7, 2020’de 10, 2021’de 34 kontrat imzalamışız. Ukrayna’da 3 milyar dolar değerinde yeni aldığımız, başlayan yada başlamış olacak projelerimiz var. 1972’den bugüne dek Ukrayna’da yaptığımız proje ücreti ortalama 9 milyar dolar” diyerek hem Rusya bununla beraber Ukrayna ile büyük proje imzaları atıldığını söylemiş oldu. Enerji maliyetlerinin de artacağını belirten Eren bundan dolayı hem yurt dışı aynı zamanda yurt içinde meydana getirilen projelerde maliyet artışları yaşanabileceğini söylemiş oldu.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page